Motorkleding kopen

Als je op een motor rijdt is het belangrijk om beschermende kleding te dragen. Omdat je op een motor minder goed beschermd bent tegen overig verkeer, en je geen kreukelzone hebt zoals bij een auto, is het kiezen van de juiste kleding erg belangrijk. Denk hierbij niet alleen aan een helm, maar ook een broek, jas of pak, handschoenen en schoeisel. Ga je motorkleding kopen? Hieronder bespreken we wat je aan moet schaffen wanneer je motor gaat rijden en welke motorkleding het beste bij jou past

Wat heb je nodig?

Wanneer je met rijles begint, kun je vaak beschermende kleding en helm van de rijschool lenen. Deze kleding is vaak uniform en niet aangepast op jouw persoonlijke eisen en wensen. Officieel gezien zijn handschoenen en beschermende kleding niet verplicht, toch raden we je aan om dit zeker aan te schaffen. Als je zelf motorkleding koopt, let er dan allereerst op dat het aan de juiste veiligheidseisen voldoet en dat het goed past. Als je een helm aanschaft, laat je dan goed informeren. Een helm moet strak zitten, maar niet klemmen. Naast een helm is het verstandig om je eigen motorkleding te hebben, denk hierbij aan een jas, broek of pak met valstukken. Daarnaast maken veel motorrijders gebruik van speciale schoenen of laarzen voor het motorrijden. Hieronder bespreken we hoe je het beste kan kiezen welk type motorkleding bij jou past.

Welke motorkleding past bij jou

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen welk type motorrijder jij bent, of gaat zijn. Zo kom je erachter welke motorkleding het beste bij jou past. Als jij de voorkeur geeft aan motor rijden bij mooi weer, dan wil je waarschijnlijk luchtige kleding zodat je niet over verhit raakt. Ben jij iemand die de motor het liefst het hele jaar door, in weer en wind gebruikt, dan past een leren pak misschien beter bij je. Het voordeel van een pak is dat het aerodynamischer is en er geen lucht tussen losse delen wappert. Aan de andere kant is het voordeel van een losse jas en broek dat je het gemakkelijk uit kan trekken als je ergens wilt pauzeren. Leren kleding biedt een hoger bescherming en is comfortabel, maar droogt niet snel. Als de kans groot is dat je dagelijks door een regenbui moet, dan is een ander materiaal zoals kunststof misschien beter.