Expeditie voertuigen, wat zijn het en waar kun je ze voor gebruiken?

In je eigen expeditie voertuig de meest grove en ongerepte plekken van de natuur bezoeken, hoe mooi klinkt dat? Voor sommige mensen is dit een droom en voor andere is dit de werkelijkheid, maar wat is een expeditie voertuig precies? In dit artikel lees je er meer over.

Wat is een expeditie voertuig?

Een expeditie voertuig is in principe een camper die is gemaakt voor het rijden over ongerepte wegen en wilde natuur. Het is een voertuig waarmee je alle omstandigheden en alle elementen van de natuur aankunt. Een expeditie voertuig is dus een voertuig waarmee je goed door de woestijn, de jungle of afgelegen wegen kunt rijden, dit komt omdat het voertuig speciaal hiervoor gemaakt is.

Omdat een expeditie voertuig niet zomaar een auto of camper is die je bij een autodealer koopt is het lastiger om er eentje op de kop te tikken, daarom worden ze meestal zelf ontworpen en gemaakt.

Personaliseren van het voertuig

Expeditie voertuigen worden vaak op maat gemaakt voor de toekomstige eigenaren. Allereerst wordt er een voertuig gezocht, dit kan de klant doen maar ook het bedrijf dat het voertuig gaat verbouwen kan helpen zoeken. Expeditie voertuigen zijn vaak grote auto’s die veel aankunnen, hierbij kun je denken aan vrachtwagens, oude brandweerwagens of stevige auto’s met een grote laadbak.

Nadat het perfecte voertuig is gevonden wordt er een frame gemaakt, dit wordt helemaal op maat gemaakt zodat het perfect bij het voertuig past. Het materiaal van zo’n frame wordt zorgvuldig gekozen zodat het niet te zwaar is voor het voertuig en zodat wind en storm geen probleem vormen voor het voertuig. Het frame wordt geïsoleerd en mooi gemaakt zodat de auto ook van de buitenkant een goede uitstraling heeft.

Na de buitenkant gaan de bouwers aan de slag met de binnenkant van het voertuig. Het interieur kan, net als de rest van het voertuig, vaak volledig naar wens van de klant worden ingericht. Hierbij is het belangrijk om te kijken wat je belangrijk vindt wanneer je met het voertuig op pad gaat. Kook je graag? Dan is het fijn om een aantal gaspitjes te hebben en genoeg ruimte om je groentes te snijden. Heb je graag een groot en comfortabel bed? Dan kan daar meer in geïnvesteerd worden.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het expeditie voertuig helemaal aan jouw wensen voldoet, dan kun je comfortabel en veilig op pad.