Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een nieuwe auto?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en ben je benieuwd waar je op dient te letten om de juiste keuze te maken? Wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen, kun je voor een gloednieuwe auto of een occasion kiezen. Je bepaalt zelf of je liever nieuw of tweedehands rijdt. Beide opties bieden je andere mogelijkheden en voordelen. In deze blog lees je waar je op dient te letten als je een nieuwe auto wil kopen en wat de voordelen van een occasion zijn.

Waar dien je op te letten als je een nieuwe auto aanschaft?

Wil je een nieuwe auto kopen? Dan is het belangrijk dat je weet wat je wil en op welke manier je de aankoop van de auto kunt voorbereiden. Denk allereerst na wat je budget en wensen zijn. Ga je de auto als familieauto gebruiken, wil je er lange afstanden mee afleggen of spullen mee vervoeren? Weet je al voor welk merk je wil kiezen? Wanneer dit duidelijk is, kun je een autodealer gaan benaderen voor advies en een proefrit. Tijdens de proefrit kom je erachter of de auto bij je past.

Bevalt de auto? Dan kun je onderhandelen over de prijs en de bijgeleverde extra’s. Zorg dat al het papierwerk in orde is en lees je ook in over de garantie van je nieuwe auto.

Wat zijn de voordelen van occasions?

Een occasion is een tweedehands auto. Wanneer je liever voor de aanschaf van occasions kiest, zitten daar een aantal interessante voordelen aan verbonden. Allereerst kost een occasion je minder geld. De auto heeft al één of meer andere eigenaren gehad, waardoor je nooit meer de nieuwwaarde van de auto hoeft te betalen. Verder is de afschrijving lager als je voor een occasion kiest, dit zou dus een interessante optie zijn als je voor een auto van de zaak kiest. Een tweedehands auto kun je ook direct komen bekijken, uitproberen en wanneer de auto bevalt, kun je hem vaak direct kopen en mee naar huis nemen. Er is dus geen sprake van een levertijd van je occasion.

Verder kan het interessant zijn om een jonge occasion te kopen, die je vervolgens weer kunt verkopen zonder veel geld te verliezen. Let wel op de leeftijd, kilometerstand en de historie wat betreft het onderhoud van de auto voor je een occasion aanschaft. Hieruit kun je vaak opmaken of je wel of geen goede deal met de verkoper maakt.