Tanktips voor roadtrips

Reizen over de weg is ideaal voor ongeplande vakanties, maar vergeet niet om rekening te houden met benzinekosten. Een goede roadtrip is altijd eentje met knallende muziek en lachende metgezellen. Het enige nadeel zijn de hogere benzinekosten die gepaard gaan met lange reizen. Door de stijgende brandstofprijzen is dit nadeel groter dan ooit. Je moet altijd zoeken naar manieren om je benzinekosten te minimaliseren. Meer gewicht in de auto betekent meer gasverbruik. Pak alleen de noodzakelijke dingen in om je auto zo licht mogelijk te houden. Maak je auto schoon voordat je op reis gaat en ruim hem op. Je kunt extra’s zoals fietsenrekken ook thuislaten als je ze niet gaat gebruiken. Dakdragers en imperials van welke soort dan ook verhogen de luchtweerstand en verlagen het brandstofverbruik. Zorg ervoor dat je langs een tankstation in de buurt gaat, zodat je benzinetank niet zonder brandstof komt te zitten.

Consistente snelheid tijdens je autoritten

Veilig rijden betekent het vermijden van te hoge snelheden en plotselinge acceleraties. Al deze zaken verhogen het brandstofverbruik van je auto en kunnen je mogelijk in gevaar brengen. Rijd langzaam en vermijd agressief rijgedrag. Gebruik de cruise control op snelwegen om een ​​constante snelheid aan te houden als je voertuig die tenminste heeft. Chauffeurs moeten zacht remmen en gas geven om het tempo te behouden. Cruise control stelt de auto in staat om deze wijzigingen zelf aan te brengen. Je rijdt zo veel zuiniger door omdat je niet veel bruuske versnellingen en rem-acties hoeft te doen.

Laat je auto checken voor een roadtrip

Je moet je banden vullen tot de aanbevolen maximale spanning om de weerstand en het brandstofverbruik te verminderen. Veel benzinestations hebben een gratis luchtsysteem. Je kunt een draagbare bandenmeter krijgen bij een autowinkel als je je bandenspanning thuis wilt controleren. Doe een bandenspanningscontrole bij kouder weer. De bandenspanning wordt beïnvloed door de temperatuur, aangezien banden bij verwarming enigszins uitzetten. Door te rijden warmen de banden ook op, dus probeer ze aan het begin van je reis te vullen in plaats van halverwege. Zorg ervoor dat ze worden gecontroleerd en onderhouden voordat je op pad gaat om ongelukken door storingen en andere problemen met je auto te voorkomen.