Deze Renault-onderdelen kun je eenvoudig zelf vervangen

Als je auto stuk is, is meestal je eerste reactie dat je deze zo snel mogelijk naar de garage wilt brengen. Dat kan, natuurlijk, maar dit is wel duur. Dit terwijl het heel vaak mogelijk is om de auto zelf te repareren. Meestal hoef je alleen maar een onderdeeltje te vervangen. Heb je een Renault en wil je weten welke onderdelen je eenvoudig zelf kunt vervangen? Je leest het in dit artikel.

Renault-onderdelen

Voor bijna alle Renault-auto’s zijn losse Renault-onderdelen verkrijgbaar. Het gaat hierbij vooral om onderdelen die simpel te vervangen zijn, zoals wielbouten, verlichting, stuurkogels, deurgrepen en een autoradio. Ook als je geen autokenner bent, is het eenvoudig om deze onderdelen te vervangen. Maar er zijn ook losse onderdelen te krijgen die je een stuk minder makkelijker vervangt, zoals een trekhaak voor de Renault Twingo. Dit is een afneembare trekhaak, speciaal bedoeld voor de Renault Twingo.

De voordelen van zelf onderdelen kopen

Het kopen en monteren van de losse onderdelen is natuurlijk wel een gedoe, dus je zou dit niet doen als je er niet een hele hoop voordeel uit zou halen. Gelukkig is het in veel gevallen de moeite waard. Als je je auto bij de garage laat maken, lopen de kosten hoog op. Je betaalt voor de onderdelen die door de garage besteld worden, maar ook voor de reparatie zelf. Bovendien heb je zelf geen invloed op de prijs van de onderdelen, aangezien jij die niet zelf uitzoekt.

Nieuw of tweedehands?

Bij een garage worden namelijk meestal nieuwe onderdelen besteld. Het voordeel is dat je zeker weet dat de kwaliteit goed is, maar de prijs is er ook naar. Zonde, want er zijn een heleboel tweedehands Renault-onderdelen online te verkrijgen, die in uitstekende staat zijn. En je betaalt hier natuurlijk een heel stuk minder voor. Als je tweedehands onderdelen toch niet helemaal vertrouwt, kun je zelf ook nieuwe onderdelen kopen en verschillende prijzen tegen elkaar afwegen.

Neem geen onnodige risico’s

Zoals je ziet, kleven er dus heel wat voordelen aan het zelf kopen en repareren van diverse Renault-onderdelen. Hoewel de meeste mensen de simpele onderdelen zelf kunnen vervangen, lukt dit niet iedereen. Als je van je zelf weet dat je echt niet handig bent met auto’s en bang bent om dingen kapot te maken, ga dan uiteraard wel naar de garage. Liever één keer wat meer betalen, dan in een onveilige auto rijden.